Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Här är Ica-handlarnas önskemål på nya Ica-Stig: ”Dags för en kvinna”

Publicerad: 8 januari 2021, 09:09

Suzanne Reuter, Babben Larsson, Marika Carlsson eller Noomi Rapace är några av de som Ica-handlarna kan tänka sig som nya Ica-Stig.

Foto: Svt

Vem vill Ica-handlarna själva se ersätta Stig i kedjans reklamfilmer? Dagligvarunytt frågade handlare runtom i landet – och två önskemål återkommer i svaren: En kvinna och föryngring.

Vem vill du se som den nye ”Ica-Stig” i kedjans reklamfilmer?

Håkan Seiborg, handlare, Ica Maxi, Växjö:

– Jag tycker att Mia Skäringer vore perfekt som nästa ”Ica-Stina”. Hon är en fantastisk skådespelerska med humorn som sitt signum. Ett perfekt val för att föra arvet vidare från Stigs lite ”grumpy” stil.

Richard Teern, handlare, Ica Supermarket, Borgholm:

– Jag vill att det ska vara en kvinna i alla fall. Det ligger helt rätt i tiden och nu måste vi ha lite vitalisering. Om jag ska tänka på någon specifik skådespelare så kanske Noomi Rapace kanske kunde vara en idé – det är en tuff tjej med mycket skinn på näsan!

Anette Wiotti, handlare, Ica Kvantum i Arvika:

– Ett slags generationsskifte genom att ”Sebastian” som jobbat så länge i butiken tar över, kanske vore nåt?

Men hon tillägger snabbt att hon inte hunnit tänka på frågan alls.

– Är man helt politiskt korrekt så borde det förstås bli en kvinna med utländskt ursprung. Men hursomhelst känns väl en föryngring helt nödvändig!

Stefan Olsson, handlare, Ica Kvantum, Kiruna:

– Oj, en svår fråga. Men några alternativ kan vara Annika Andersson, Eva Röse och Marika Carlsson. Det är absolut dags för en kvinna att spela karaktären som handlare tycker jag.

Pelle Collins, handlare, Ica Kvantum Munkebäck, Göteborg:

– Haha, jag väntar själv på att få det där telefonsamtalet men än har de inte hört av sig! Nej, det krävs nog en skådespelare, ett riktigt proffs. Men den här gången tycker jag att de ska bli en riktigt go och folklig gubbe – eller kvinna – som kan ta ut svängarna och funka kommersiellt. Christer Lindarw, kanske, eller Lars-Åke Babsan Wilhelmsson.

Regina Issal, handlare, Ica Kvantum, Landskrona:

– Jag tycker att Frida Nilsson, kökschef på MJ’s i Malmö, vore ett bra val. Hon är ung, ambitiös, framgångsrik och har fått kämpa sig fram i en manlig dominant värld. Hon driver svensk gastronomi framåt, både inom smak och jämlikhet, och kan företräda alla oss kvinnliga Ica-handlare på ett bra sätt.

Paul ”Dino” Larsson, handlare, Ica Maxi, Visby:

– Det är ett självklart val: en kvinna. Dessutom får hon gärna vara gotlänning. För mig skulle Babben vara en fantastisk Ica-handlare i den här reklamsåpan, hon är en fantastisk personlighet som är ärlig, folklig och enkel. Hon kan vara både rolig och seriös och det tror jag är viktigt i sammanhanget.

Alma Draganovic, handlare, Ica Supermarket Hjällbo, Angered:

– Jag tänker direkt att det måste bli en ”Ica-Alma”. En lite yngre kvinna med invandrarbakgrund, en sådan som jag – som ingen förväntar sig ska vara Ica-handlare. Jag vet inte vem som ska spela den rollen men själv hade jag inte sagt nej till att hoppa in, jag ser mig både som en aktiv och god ambassadör för Ica.

Anders Hedberg, handlare på Ica Nära, Grangärde i Dalarna:

Anders Hedberg funderar lite och säger sen bestämt:

– Peter Stormare! Vi har en gemensam bekant och jag vet att han är både klurig och har roliga sidor. Så det är mitt förslag.

Fredrik Brunnberg, handlare, Ica Supermarket Luthagen i Uppsala:

Fredrik Brunnberg tvekar inte en sekund när han föreslår att ”Ulf” ska ta över butiken.

– Han har ju varit med under alla snart 20 åren, har förstås gått alla Icas utbildningar och är fullt lämpad att ta över. En slags generationsväxling.

Linda Holmström, handlare, Ica Supermarket Oppeby i Nyköping:

– Spontant kan jag tänka mig att själv bli den nya ”Ica-Stig”. Jag gillar verkligen utmaningar – så varför inte? säger hon med glimten i ögat.

– Skämt åsido så vore det förstås bra med en kvinna nu. Någon som är lite ödmjuk. Jag gillar Suzanne Reuter mycket, så det är väl ett bra namn? För kronprinsessan Victoria är väl inte tänkbar?

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev