Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innovation

Handlaren sprider julglädje: ”Egentligen är det ren egoism”

Publicerad: 20 December 2020, 20:30

Foto: Ica

På Ica Nära Insjön i Dalarna sprider handlaren Tobias Pettersson julglädje genom att skänka julmat till människor som har det svårt ekonomiskt, en tradition sedan fyra år tillbaka.


– Jag läste om en pizzeria som bjöd människor i social utsatthet på julmiddag och tänkte att jag som handlare kan ju i stället för en måltid bjuda på en kasse blandade julvaror, säger han.

Vem som helst kan höra av sig och få hjälpen, de enda villkoren är att man själv måste ta kontakt och att det måste ske i god tid.

– Jag vill inte att det ska kännas pinsamt. Alla som känner att de själva inte har råd att köpa julmat får hjälp. Jag begär inte att någon ska berätta om sig själva med de flesta har ett behov av att göra det – och det känns väldigt ärligt och uppriktigt.

Varför gör du detta?

– Egentligen är det ren och skär egoism. Man mår bra av att göra andra människor glada och det kostar faktiskt inte särskilt mycket. Jag lägger 20-30 000 kronor på det här, maten är en kostnad på bolaget, tiden står jag själv för.  Det är den bästa typen av sponsring jag gör, jag vet ju att maten kommer direkt dit den ska och att inget försvinner i administrativa kostnader.

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.