Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Han håller nattöppet innan jul för att minska trängseln: ”Lite knäppt”

Publicerad: 16 december 2020, 05:00

Foto: Hemköp

Hemköp Matglädjen har i vanliga fall väldigt generösa öppettider – men den 22:e december stänger butiken inte alls. ”Det är ett försök att sprida ut besöken ännu mer”, säger Petter Mähler, handlare på Hemköp Matglädjen Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Hemköp

Dan före dan före doppardagen kommer Hemköpt Matglädjen i Stockholm att fortsätta hålla öppet i butiken långt in på morgonen den 23:e december - allt för att sprida ut kundbesöken och minska smittspridningen.

– Butiken är bara 300 kvadratmeter stor och 22:e och 23:e december är årets försäljningsmässigt största dagar. Med tanke på det så dök idén om nattöppet upp, vi testar det här för att sprida ut folk under ännu fler timmar, säger Petter Mähler, handlare på Hemköp Matglädjen Stockholm.

Under natten kommer Matglädjens eget husband att spela i butiken och man kommer ha extra erbjudanden.

– Vi har bara fått positiva reaktioner på det, det är väl en blandning av att det är lite kul och lite knäppt. Även personalen har varit väldigt positiv till det här, alla vill jobba den här natten, skrattar Petter Mähler. 

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Hemköp

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News