fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Han effektiviserar Ica-butiken med hjälp av AI

Publicerad: 14 augusti 2023, 07:52

Daniel Özer, handlare för Ica Nära Vallby i Västerås.

Ica Nära Vallby i Västerås blir en av de första butikerna i Sverige att ta hjälp av AI för att minska svinnet, skriver Västerås Tidning.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det är Ica-handlaren Daniel Özer som snabbt blev intresserad när Ica presenterade möjligheten för honom att installera en AI-robot i butikens system.

LÄS OCKSÅ: EMV i fokus – när Coop sänker priset på 60 nya varor

Nu är den på plats och effektiviserar arbetet samtidigt som den minskar svinnet, skriver Västerås Tidning.

– AI-roboten vet vad vi har för varor i lager, vad vi säljer, utgångsdatum och prognoser. Allt det där. Den hjälper oss att identifiera vad vi behöver sätta ner i pris och hur mycket. Om roboten märker att vi inte säljer en produkt trots att den är nedsatt med 30 procent föreslår den att vi sänker ännu mer och ger även handfasta råd om att såhär mycket har den här produkten svinnat återkommande, säger Daniel Özer till tidningen.

Enligt Västerås Tidning innebär den nya tekniken att butiken kan minska sitt svinn med upp till 50 procent.

– På det här sättet fasar vi bort artiklar som kunderna inte vill ha egentligen, de innebär bara en massa extra kostnader, svinn och kastad mat, säger Daniel Özer till VT.

Trots att det beräknas dröja två månader innan AI-roboten läst in och kartlagt allt till fullo, konstaterar Daniel Özer att man redan nu minskat sitt matsvinn med 40 procent.

– Vi tycker att det är roligt att ligga i framkant och gillar innovation och nya tekniska lösningar. Dels har jag en passion för teknik och är fascinerad av AI, vad som har hänt, vad som kommer att hända och vad vi kan göra med det för att dra nytta av det i vår verksamhet och skapa mervärde för vår butik, kunder och personal. Men också för att skapa värde för miljön och hållbarheten, hållbarhet är viktigt för oss.

Utöver det förenklade och effektiviserade arbetet i butik kommer även kunderna att märka av robotens intåg.

– För kundens del är det enbart positivt, de får nedsatta produkter vid rätt tid och kan fynda, uppger han för tidningen.

LÄS OCKSÅ: Livsmedelsföretagen flaggar för ännu högre matpriser

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev