Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Glöm streckkoder och skanning – här identifierar maskinen själv varorna när kunden checkar ut

Publicerad: 8 juni 2022, 06:28

Maskinen identifierar själv varorna utan att kunden behöver skanna.

Foto: Pressbild

Cirkle K börjar använda Ai i stället för streckkoder i sina självbetjäningskassor. ”Vi tror och hoppas det ska underlätta ytterligare för våra kunder”, säger kommersiella chefen John Svensson.


Ämnen i artikeln:

Betalningslösningar

Cirkle K satsar på så kallad ”smart checkout” i sina butiker. Det innebär att Ai används i stället för streckkod när kunden ska betala. 

Kunden slipper skanna varorna när den ska betala. I stället läggs allt den vill köpa på en platta varpå en maskin identifierar produkterna. 

Enligt Cirkle K själva är systemet mer än åtta gånger så effektivt som en traditionell självutcheckning. 

– Det är verkligen spännande att kunna erbjuda ett nytt innovativt sätt att betala och vi tror och hoppas det ska underlätta ytterligare för våra kunder. Trenden visar att kunder gärna vill checka ut själva och detta system passar dessutom ypperligt för vår verksamhet, säger John Svenson. 

Sverige är först ut i Europa med att satsa på betallösningen – som tidigare introducerats på Cirkle K:s stationer i USA. 

– Vi har beslutat att investera i och tillgängliggöra teknik som sätter en ny standard inom convenience för att göra våra kunders vardag lite enklare. Den här teknologin är en verklig ”game changer”, säger Magnus Tägtström, ansvarig för innovation på Couche-Tard, som äger Circle K.

Betallösningen finns nu på en majoritet av kedjans stationer i Sverige. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Betalningslösningar

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev