Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Foodtech-bolaget får ny vd – Fredrik Carling tar över: ”Fantastisk produktinnovation”

Publicerad: 28 juli 2022, 07:22

Foto: Pressbild

Fredrik Carling blir ny vd för Foodtech-bolaget Veg of Lund. Han har utsetts till vd av bolagets styrelse och tillträder den 19 september. ”En spännande uppgift”.

Ämnen i artikeln:

ProduktutvecklingVd-byte

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det börsnoterade bolaget Veg of Lund låter meddela i ett pressmeddelande att styrelsen utsett en ny vd i Fredrik Carling.

Han har tidigare arbetat på Hövding, där han varit vd de senaste tio åren. Innan dess har han varit vd för Diesel i Norden och även jobbat på Levi Strauss.

– Jag ser framemot att börja på Veg of Lund och bygga vidare på den start och fantastiska produktinnovation som redan finns i bolaget. Att tillsammans med en driven och kompetent organisation och styrelse etablera existerande och nya produkter globalt kommer bli en spännande uppgift, säger Fredrik Carling i en kommentar.

Veg of Lund utvecklar klimatsmarta och växtbaserade livsmedel med rötter i forskning på Lunds universitet.

– Fredrik Carlings internationella bakgrund och erfarenheter som CEO för Hövding kommer att bidra starkt till Veg of Lunds fortsatta utveckling med fokus på försäljning och affärsutveckling - jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Fredrik”, säger Håkan K Pålsson, ordförande Veg of Lund.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev