Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

Coop är med och räddar landsortsmackar: ”I förlängningen handlar det om överlevnad för alla”

Publicerad: 25 januari 2021, 09:54

Fredrik Grässjö, butikschef Coop i Vikene, Moa Nyborg, butikschef Coop i Sunnemo, Hanna Holt, butikschef Coop i Skillingmark, OK Värmlands vd Stefan Särnehed och Coop Värmlands tillförordnade vd Charlotte Lunås gläds åt de nya pumparna.

Foto: Coop

Coop Värmland fördjupar samarbetet med OK Värmland. Därmed räddas tre drivmedelsanläggningar på små orter. ”Vi är medvetna om vad butiken och macken betyder för en bygd”, säger Coops tillförordnade vd Charlotte Lunås.


Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Lanthandeln och möjligheten att tanka bilen är ofta livsnerven som får ett samhälle på landsbygden att överleva – men större miljökrav och stora investeringsbehov har inneburit att mackdöden har slagit hårt de senaste åren..

OK Q8-pumparna i Vikene, Sunnemo och Skillingmark i Värmland riskerade också att läggas ned.

Samarbetet mellan Coop, OK och Region Värmland gör dock att det blir nya sådana på de tre orterna.

– Vi är medvetna om vad butiken och macken betyder för en bygd i Värmlands landsort. Därför är det så kul att vi tillsammans med OK och Region Värmland kan fortsätta att verka för att hela Värmland ska leva, säger Charlotte Lunås.

Vikene har fått sin nya pump medan Skillingmark och Sunnemo får sina om några veckor.

– Att jobba i lanthandel är mer en livsstil än ett jobb. Vi jobbar och lever tätt intill våra kunder och vi försöker alltid hjälpa till med det mesta som efterfrågas. För oss är det därför jätteviktigt att kunna fortsätta erbjuda bensinförsäljning och i förlängningen handlar det om överlevnad för oss alla, säger butikschef Fredrik Grässjö från Coop i Vikene.

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.