måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Innovation

City Gross skänker kläder och skor till hemlösa: ”Känns bra inombords”

Publicerad: 20 december 2020, 20:30

Foto: City Gross

City Gross i Ättekulla i Skåne har sedan i början av november samlat in kläder, skor, sovsäckar, filtar och andra saker till hemlösa i kommunen.


AR


Nu i veckan gick den sista av totalt 20 lastpallar i väg till Värmestugan i Helsingborg, vars volontärer ser till att förnödenheterna når ut till dem som behöver dem allra mest.

– Det känns väldigt bra inombords när vi som normalt sett köper och säljer varor hela dagarna kan göra en sådan här grej, säger butikschefen Håkan Olsson.

Han berättar att det var hans företrädare som drog igång initiativet för flera år sedan, därefter har det vuxit både vad gäller omfattning och engagemang.

– Kunderna frågar redan i början på hösten: ”När ska ni börja med insamlingen?” Det går bra att skänka nästan vad som helst som kan ge lite guldkant på tillvaron för de här allra mest utsatta människorna.

Även under resten av året har butiken ett väl fungerande samarbete med organisationen, där både kolonialprodukter och färskvaror som av olika anledningar inte är möjliga att sälja men som är för bra för att kastas i stället hämtas upp och kommer till nytta.

Att göra gott för andra får ofta en ringar-på-vattnet-effekt. Så också hos City Gross i Ättekulla, där kassaledaren nu gör en insamling bland personalen för att skänka inslagna julpaket till Värmestugan. 

– Det är mycket klappar och hjärta just nu i vårt lunchrum, säger Håkan Olsson.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev