Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Så ska Willys få in mer pengar till Rädda Barnen

Publicerad: 7 December 2020, 10:04

Foto: Willys

Willys dubblar panten till Rädda Barnen. Nu hyllas initiativet av generalsekreteraren. ”Vi kan nå ännu fler barn med våra insatser”, säger Helena Thybell.


Ämnen i artikeln:

Willys

Kunder som pantar flaskor och burkar på Willys kan sedan 2010 välja att donera pantpengarna via butikernas pantmaskiner.

Nu i december dubblar kedjan panten som skänks.

– Vi vill stötta barn, unga och familjer som befinner sig i utsatthet och som i samband med pandemin blivit än mer sårbara. Vi hoppas att detta kan bli ett bra bidrag till Rädda Barnens viktiga arbete, säger Willys vd Thomas Evertsson till Dagligvarunytt.

Gåvorna från Willys kunder har under åren bidragit till Rädda Barnens arbete i Sverige och bland annat gått till projekt som ska motverka kränkningar och diskriminering inom ungdomsidrotten.

En del av pengarna har också bidragit till att Rädda Barnen nått fler barn i krig och katastrofer i länder som Syrien, Jemen och Bangladesh.

– Vi är tacksamma för alla som donerar sin pant till Rädda Barnen när de pantar på Willys. Det gör stor skillnad för barn som lever i utsatthet och för familjer som har det extra tufft under pandemin och i jultider, säger Helena Thybell och tillägger att organisationen hittills har fått in 20 miljoner kronor via samarbetet med Willys.

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Willys

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.