Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Så ska Ica och Volvo minska transporternas miljöpåverkan

Publicerad: 5 november 2020, 08:38

Ica Sverige och Volvo lastvagnar har inlett ett samarbete för att minska transporternas miljöpåverkan. ”Vi har ett viktigt ansvar att minska miljöpåverkan från våra transporter”, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige.


Ämnen i artikeln:

LogistikIca Gruppen

Syftet med samarbetet är att se vilka transporter som skulle kunna elektrifieras, samarbetet ska också kunna utvidgas för att innefatta fler områden där transporternas miljöpåverkan kan minskas.

– Samarbetet med Volvo Lastvagnar gör att vi kan accelerera utvecklingen för att minska utsläppen från våra transporter och det ligger helt i linje med Icas hållbarhetsarbete, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige i ett pressmeddelande.

Samarbetet omfattar Icas vägtransporter i Sverige, både inom stadskärnor och längre transporter mellan städer. Ica och Volvo ska försöka få fram eldrivna lösningar, både med befintlig teknik och genom att tillsammans testa ny teknik.

– Vi kan snabba på införandet av effektiva, fossilfria transportlösningar och samarbetet kommer att ge oss en djupare förståelse för hur eldrivna fordon snabbt kan minska koldioxidutsläppen från stora transportflöden, säger Roger Alm, vd på Volvo Lastvagnar.

 

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

LogistikIca Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News