Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Regeringen skjuter på skatt på engångsartiklar - anses olämpligt under pandemin

Publicerad: 26 Januari 2021, 13:30

Foto: Gettyimages

Skatten på engångsartiklar skulle ha börjat gälla från 1 november 2021 . Nu meddelar regeringen att man skjuter på införandet av skatten, det rapporterar Aktuell Hållbarhet.


I januariavtalet mellan S, MP, C och L ingick ett beslut om att införa en skatt på engångsartiklar. Denna skulle införas 1 november 2021 men i fredags meddelade regeringen att man skjuter på införandet av skatten. Enligt Aktuell Hållbarhet hänvisar regeringen till att det inte är lämpligt att gå fram med en ny skatt mitt under pandemin. 

Johanna  Ragnartz är vd för Håll Sverige rent och tycker framför allt att det är viktigt att regeringen i det här läget hittar andra sätt att hantera problemet. 

– Vi vill att förbrukningen ska minska eftersom det finns ett stort läckage. Skatt är ett kraftfullt verktyg, men om regeringen nu har skäl att avvakta så har jag inga synpunkter på det så länge den inte släpper frågan, säger Johanna  Ragnartz till Aktuell Hållbarhet.

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.