Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ny rapport om brödsvinn avslöjar systemfel: ”Bakar för mycket”

Publicerad: 7 juni 2021, 12:33

Systemfel. Enligt en ny rapport från opinionsbildaren och matsvinnexperten Louise Ungerth är brödsvinnet i hyllan ett problem som är betydligt större ur hållbarhetssynpunkt än branschen vill medge.

Foto: Pressbild

Brödsvinnet i butiken minskar, men inte tillräckligt fort. Det visar en ny rapport som matsvinnexperten Louise Ungerth tagit fram.
– Fullt, färskt och frontat är fortfarande devisen i hyllorna, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Coop Butiker och StormarknaderCoop GotlandCoop SverigeWillysAxfood

Det bakas för mycket bröd i Sverige, enorma mängder som aldrig äts upp utan i stället blir biogas, bioetanol, djurfoder eller bränns i värmeverk.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Tidning direkt i brevlådan, 39 nr per år
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i svensk och utländsk dagligvaruhandel.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår tidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News