Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Nu inleder Ica sin elektrifieringsresa – ny lastbilsmodell tas i bruk under våren

Publicerad: 18 mars 2021, 07:31

I vår tar Ica Sverige sin första helektriska lastbil i bruk.

Ica Sverige har köpt sin första helelektriska lastbilsmodell. Investeringen är resultatet av ett samarbete med Volvo Lastvagnar. Tanken är att den ska tas i bruk under våren.


Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

– Vi är väldigt glada över att vi nu inleder elektrifieringsresan inom Icas transporter. På Ica arbetar vi ständigt med att minska klimatpåverkan genom hela vår värdekedja och en ökad användning av eldrivna transporter är ett konkret resultat av detta. Genom samarbetet med Volvo Lastvagnar har vi fått möjligheten att skräddarsy en elektrisk transportlösning som uppfyller de krav vi ställer på alla våra lastbilar i form av kapacitet och räckvidd men som även bidrar till avsevärt grönare transporter, säger Emma Lindström, logistikdirektör för Ica Sverige. 

I november inleddes samarbetet mellan Ica Sverige och Volvo lastvagnar. Den lastbilsmodell som tas i bruk under första halvåret 2021 är ett resultat av det. 

Tillsammans har parterna också tittat på lämpliga körsträckor att elektrifiera utifrån olika parametrar. 

Den helelektriska lastbil som Ica Sverige nu köper in ska kunna användas under hela dagen, utan extra laddning, och kan på så sätt ersätta nuvarande lastbil. 

Ica Gruppen har som mål att alla vägtransporter ska vara fosilfria 2030, i storstadsregioner ska detta uppnås redan 2025. En del i det handlar om att elektrifiera transporterna. 

Ica Sverige och Volvo lastvagnar kommer nu att fortsätta undersöka möjligheterna till ytterligare elektrifiering. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev