Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ministern pratade livsmedelsförsörjning under Coop-möte

Publicerad: 15 september 2020, 06:41

Hur ska Sverige klara livsmedelsförsörjningen i en krissituation? Den frågan diskuterade landsbygdsminister Jennie Nilsson med Coops Magnus Johansson på tisdagen när hon besökte kedjans färskvarulager i Västerås.


Ämnen i artikeln:

LivsmedelsförsörjningKonsumentbeteendeCoop Sverige

Syftet med besöket var att följa upp de diskussioner och möten som Jennie Nilsson hade med dagligvarubranschen i våras när livsmedelshamstringen tog fart i början av pandemin.

– Vi pratade om det mer normaliserade tillståndet som råder nu men som inneburit ökad försäljning till följd av ett ändrat konsumentbeteende, säger Magnus Johansson, Coop Sveriges vd som var värd för rundvandringen i Västerås, till Dagligvarunytt. 

Diskussionen med landsbygdsministern, som enligt Magnus Johansson var ”väl påläst”, kom att handla om det framtida arbetet kring livsmedelsförsörjningen i händelse av en kris.

– Det är viktigt att vi tar oss en funderare på hur vi ska klara tillgången på livsmedel i stort, att vi inte enbart pratar om självförsörjning, säger Magnus Johansson.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News