onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Maträddarapp ska minska svinnet i Coop Nords butiker

Publicerad: 19 januari 2023, 08:56

Coop Nord börjar samarbete med maträddarappen To Good To Go. Det är ett led i Coop Sveriges satsning på att minska matsvinn i livsmedelskedjan.

Foto: PRESS

Matsvinn är en av de största hållbarhetsutmaningarna inom livsmedelskedjan. Nu accelererar Coop Nord sitt arbete med att minska svinnet genom ett nytt samarbete med maträddarappen Too Good To Go. "Vi vill göra det enkelt för våra kunder".

Ämnen i artikeln:

Coop NordMatsvinn

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Mer än en tredjedel av all mat i världen slängs och matsvinn beräknas utgöra cirka tio procent av mänsklighetens utsläpp av växthusgaser. Coop Sverige har som mål att matsvinnet som uppstår i butikerna ska vara mindre än en procent av omsättningen till 2025. För att accelerera arbetet med att minska matsvinn i butikerna sprids samarbetet med maträddarappen Too Good To Go över hela landet.

LÄS OCKSÅ: Coop utökar samarbetet med maträddarapp – ambition att nå hela landet

Nu lanseras maträddarappen i 20 butiker inom konsumentföreningen Coop Nord – i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

– Vi vill göra det enkelt för våra kunder att hjälpa till att minska matsvinnet. Det koncept med värdekassar som Too Good To Go utvecklat har visat sig fungera fint och därför tar vi in det, säger Patrik Högmark, försäljningschef i Coop Nord, i ett pressmeddelande.

Genom appen kan anslutna butiker erbjuda sina kunder färdigpackade matkassar med varor som närmar sig bäst före-datum, är utsorterade eller ligger som överskott – till en tredjedel av priset. Innehållet i kassarna varierar.

− Vad som ligger i matkassarna kommer att variera från dag till dag och jag tror att det här överraskningsmomentet kommer locka många att vilja prova på det här, säger Patrik Högmark.

Fler än 50 Coop-butiker i andra delar av Sverige har redan introducerat Too Good To Go, bland annat i Värmland, Gotland och Stockholm.

Maträddarappen, som startades i Danmark 2016, är i dag världen största och finns i 17 länder och har hittills räddat över 200 miljoner måltider genom att ta tillvara på överskottsmat.

Även Lidl Sverige har utökat sitt samarbete med maträddarappen.

LÄS OCKSÅ: Lidl utökar samarbete med Too Good To go – ska få stopp på matsvinnet: ”Tillsammans gör vi skillnad”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev