Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Mathem siktar på fossilfria leveranser - redan i år

Publicerad: 26 maj 2021, 07:12

Mathems bilar ska köras på så kallad HVO-bränsle. Redan i år ska transporterna vara fossilfria.

Foto: Mathem

Mathems transportverksamhet ska bli fossilfri redan under 2021. ”Hållbarhet är en del av Mathems DNA” säger vd Johan Lagercrantz.


Ämnen i artikeln:

Mathem

E-handelsföretaget Mathems transportverksamhet ska bli fossilfri redan under det här året. Mot bakgrund av Agenda 2030, samt de globala målen för hållbar utveckling, har bolaget beslutat att helt övergå till fossilfritt HVO-bränsle för samtliga landburna leveransfordon. Företaget säger att beslutet är en viktig del av Mathems hållbarhetsstrategi och kommer att innebära en minskning av de direkta CO2-utsläppen från transportverksamheten med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel. Samtidigt förnyas även fordonsparken inom kort med över 200 nya och mer miljövänliga lastbilar.

– Hållbarhet har varit en del av Mathems DNA redan från starten. Det är därför med stor entusiasm som vi nu har tagit beslutet att redan under det här året helt övergå till ett bränsle som sänker våra klimatutsläpp från transporter med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

– Beslutet är ett stort och viktigt kliv för Mathem i vår strävan att bli klimatneutrala, vilket vi ser som en hygienfaktor för vår typ av verksamhet. Övergången till HVO är även en central del av den hållbarhetsstrategi som vi just nu ser över och uppdaterar.

Samtidigt som Mathem genomför den snabba övergången till HVO-bränsle köper bolaget in och planerar driftsättning av över 200 nya leveransbilar under 2021. De nya bilarna är enligt företaget lämpliga för att drivas av just HVO-bränsle, och innebär dessutom en förbättrad arbetsmiljö för Mathems chaufförer. I samband med detta avyttras cirka 100 äldre bilar från fordonsflottan.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mathem

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.