måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Klas Balkow vinner utmärkelsen Hållbart ledarskap

Publicerad: 14 oktober 2021, 08:16

Klas Balkow, till vänster, tillsammans med Niklas Flyborg, vd för Cybercom, och Anna Ryott, grundare av Heart 17.

Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow vinner priset Hållbart ledarskap 2021, som delas ut av Nätverket för Hållbart Näringsliv, NMC. ”Ett kvitto på att det arbete som alla medarbetare i Axfoodkoncernen gör inom hållbarhet”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Axfood


NMC har sedan 1999 årligen delat ut priset Hållbart ledarskap.

I år går det till Klas Balkow, som tilldelas utmärkelsen bland annat för sitt tydliga engagemang och förmåga att integrera hållbarhetsfrågor i den dagliga verksamheten.

– Jag ser det här priset som ett kvitto på att det arbete som alla medarbetare i Axfoodkoncernen gör inom hållbarhet uppmärksammas. Det är förstås väldigt glädjande och gör mig stolt, säger Klas Balkow och tillägger:

– Hållbart ledarskap handlar om trovärdighet och transparens. Det handlar också om att skapa förutsättningar för våra medarbetare att kunna prestera och bidra till ett mer hållbart samhälle. Därutöver är min roll att skapa en tydlighet kring vart vi är på väg och vad vi gemensamt siktar på.

NMC:s motivering till priset lyder så här i sin helhet:

”Han får priset för sitt ärliga och trovärdiga ledarskap och visar genom sin förståelse för hållbarhetsfrågorna mod och bidrar därmed starkt till företagets utveckling. Genom ett tydligt ställningstagande för hållbarhetsfrågorna och transparens kring centrala målkonflikter underlättar han för medarbetare runt om i organisationen att ta hållbarhetsarbetet vidare till nästa nivå”.

LÄS OM FLER PRISTAGARE: Coops hållbarhetsdeklaration vinner pris: ”Ett erkännande” 

Hållbart ledarskap

• NMC har sedan 1999 årligen delat ut priset Hållbart Ledarskap till en företagsledare som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation eller i samhället i stort. 

• Priset ska belysa att ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor för ett hållbart näringsliv. 

• Genom att uppmärksamma modiga företagsledare och deras arbete för en hållbar utveckling inom svenskt näringsliv vill man lyfta goda förebilder som kan inspirera andra i sitt ledarskap.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev