Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ica och Apotek Hjärtat samlade 57 miljoner till cancerforskningen

Publicerad: 3 november 2021, 07:41

Försäljningen av Icas ”rosa produkter” bidrog med miljoner till cancerforskningen.

Foto: Pressbild

Ica-butikerna, Apotek Hjärtat och deras kunder har tillsammans samlat in 57 miljoner kronor till cancerforskningen. Insamlingen har pågått under oktober i samband med Rosa Bandet-kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Ica har stöttat Rosa Bandet-kampanjen sedan 2003. Årets rosa sortiment bestod av allt från grönsaker till produkter för hem och kök. För varje såld produkt gick mellan 50 öre och tio kronor oavkortat till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

- Jag är både glad och stolt över det engagemang Ica-butikerna och deras kunder visat i samband med årets Rosa Bandet-kampanj, genom att tillsammans samla in 47 miljoner kronor till Cancerfonden. 

– I år har vi gett flera hälsosamma produkter en rosa skepnad, för att det ska vara enkelt för våra kunder att göra hälsosamma val och samtidigt vara med och bidra till den livsviktiga cancerforskningen. Tillsammans gör vi stor skillnad, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige.

Apotek Hjärtat och deras kunder bidrog med tio miljoner kronor.

Kundernas favoritprodukter i det rosa sortimentet har varit:

* Vindruvor

* Tomater

* Champinjoner

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.