Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ica Maxi och Coop Värmland samarbetar: Stöttar socialt utsatta med mat

Publicerad: 24 augusti 2021, 08:31

Coop Värmland och Ica Maxi på Bergvik utanför Karlstad har inlett ett samarbete.

Coop Värmland och Ica Maxi Bergvik i Karlstad ska samarbeta. Genom föreningen ”Matbanken” ska livsmedel som inte längre kan säljas i butikerna skänkas till en social matbutik i Karlstad.

Ämnen i artikeln:

Coop VärmlandIca Maxi

SB


För människor som har svårt att få ekonomin att gå ihop har föreningen Matbanken i Karlstad bildats med målsättningen att öppna en butik som bidrar till att minska matsvinnet samtidigt som priserna blir lägre i jämförelse med traditionella livsmedelsbutiker. 

Bakom Matbanken ideell förening står bland andra Stadsmission, Svenska Kyrkan, Ica Maxi Bergvik och Coop Värmland. 

– Vi har en bred förankring i föreningen där var och en kommer att bidra på sitt sätt, säger Marie Björklind från Karlstad kyrkliga stadsmission. Vi har ett viktigt arbete framför oss där den långsiktiga målsättningen är att öppna en matbutik som i första hand är riktad till de som behöver det bäst.

Matbanken kommer att sälja livsmedel som av olika anledningar inte längre kan säljas i de traditionella dagligvarubutikerna. Det kan handla om att bäst före-datum närmar sig eller har passerat. Det kan också handla om att förpackningar på olika sätt har skadats. Matens hantering i den kommande butiken kommer dock att regleras av Karlstad kommuns livsmedelsinspektörer. 

Man hoppas också kunna anställa personer som av olika anledningar hamnat utanför arbetsmarknaden.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev