Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Hemköps insamling ger tre miljoner kronor till SOS Barnbyar

Publicerad: 19 januari 2021, 10:28

Hemköp har tillsammans med sina kunder samlat in drygt 3,1 miljoner kronor till SOS Barnbyars arbete för barn i utsatthet under 2020. Bland annat har ökande pant bidragit till det goda resultatet.


Ämnen i artikeln:

Pant

En julkampanj där bakade pepparkakshus som taggats med #pepparkakshem bidrog till insamlingen och engagerade många, fler än 4 000 hus taggades i sociala kanaler.

– Vi är otroligt glada över det engagemang som samarbetet med SOS Barnbyar ger för både kunder och medarbetare, och självklart för allt gott insamlingen ger, säger Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig på Hemköp.

I en tid när många väljer att inte besöka restauranger har det skett en generell ökning av pantade burkar och flaskor i Hemköps butiker. Den ökningen har också ökat bidragen till SOS Barnbyar, där pantpengar står för den största delen av insamlingen. Under sommaren dubblerade Hemköp de skänkta pantpengarna under en månad, vilket ytterligare ökade årets bidrag.

Det som samlats in skänks till den barnby som Hemköp varit med att bygga upp och till SOS Barnbyars familjestärkande program i Ukraina. Under det här året ska samarbetet utvecklas och förnyas.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Pant

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev