Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Här hyllas Maxi-butiken för sin miljömedvetenhet – kämpar för hållbart sortiment trots prispress: ”Olyckligt”

Publicerad: 17 maj 2022, 06:23

Ica Maxi Nacka fick ta emot som Årets Nackaföretag 2022.

Råvarukrisen innebär en rejäl utmaning för Ica-handlaren Emma Nilsson Billefors, vars Ica Maxi nyligen prisades för sitt lokala engagemang och sin miljömedvetenhet. ”Det är svårt att säkra så att det blir bra för både leverantören och kunden”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Samhällsengagerade, miljömedvetna, kreativa och ansvarstagande. Motiveringen till priset som Årets Nackaföretag är proppfull av positiva ord. 

– Det är en fantastisk känsla att få den här utmärkelsen, och det känns extra stort att bli årets företag i en så företagsam kommun som Nacka, säger Emma Nilsson Billefors, vd på Ica Maxi Nacka. 

Sedan företaget prisades på en lokal gala, arrangerad av Företagarna och Nacka kommun den 5 maj, har man firat med både tårta och foodtruck-lunch. 

– Diplomet ska vi hänga synligt för hela personalen, för att bibehålla vår höga interna stolthet och lyfta varandra, säger Emma Nilsson Billefors.

Emma Nilsson Billefors är vd för Ica Maxi Nacka, en av Sveriges största Ica-butiker, som 2020 vann priset ”årets ekoinsats” på Dagligvarugalan.

Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Branschens giganter – här är listan med de 100 största: ”Oerhört starkt koncept” 

Utmärkelsen blir en viktig uppmuntran i den utmanande tid som livsmedelsbranschen är i. 

– Prispressen och råvarukrisen utmanar oss i vårt dagliga arbete. Det är svårt att säkra så att det blir bra för både leverantören och kunden.

Ica Maxi Nacka är kända för sitt medvetna arbete med att pusha kunden till bra val. 

– Vi har ett ansvar i att lyfta fram leverantörer som gör aktiva ställningstaganden. När priserna går upp utmanar det hela branschen, och det är klart att det är olyckligt om det leder till en nedgång för hållbara produkter. Men vi måste ha respekt för kunden, säger Emma Nilsson Billefors. 

LISTA: 40 talanger som tar dagligvaruhandeln in i framtiden – läs om alla stjärnorna här 

 

Monika Nilsson Lysell

Reporter

monika.nilsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev