Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Här är Icas nya drag för att skapa fler hälsosamma matupplevelser

Publicerad: 27 augusti 2021, 07:46

Paula Frösell, dietist på Ica Sverige.

Foto: Jessica Gow/TT

Ica vill göra det ännu enklare för kunden att göra hälsosamma val. Nu lanserar de en nyckelhålsmärkt receptsamling online och i appen.


Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

– Inom Ica jobbar vi hela tiden med att göra det enklare för våra kunder att göra hälsosammare val. Att vi nu nylanserar en bank med drygt 400 nyckelhålsmärkta recept är ett konkret resultat av detta arbete och ligger helt i linje med Icas övergripande hälsoambition, säger Paula Frösell, dietist på Ica Sverige, i en kommentar. 

På Ica.se och i Icas egen app är det nu möjligt att lägga till nyckelhålsmärkta som filter vid sökningar av recept. 

Satsningen är en del av den nya hälsoambitionen som Ica antagit och som löper under åren 2021-2025. Där har tre fokusområden pekats ut: fysiskt välmående, psykiskt välmående och säker antibiotikaanvändning. 

– Nyckelhålsmärkningen är troligtvis den mest kända livsmedelsmärkningen vi har i Sverige och vi är väldigt glada över att nu kunna göra så många nyckelhålsmärkta recept tillgängliga. Jag hoppas och tror att detta kommer leda till många goda och hälsosamma matupplevelser, säger Paula Frösell.

Inom fokusområdet fysiskt välmående tittar Ica på fler åtgärder som att öka kundernas konsumtion av frukt och grönt. Ett arbete har också inletts för att sänka sockerhalten i egna märkesvaror. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.