Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Coops klimatsmarta affär – går in som ägare i Solsidan: ”I linje med våra värderingar”

Publicerad: 7 April 2021, 05:22

Varberg energis vd Björn Sjöström (till vänster) ”coronatackar” Coop Varbergs vd Göran Borg.

Coop Varberg är ny delägare i en av de största solcellsparkerna. Därmed kan föreningen använda förnybar el – i alla butiker. ”Vi sänker dessutom kostnaden för hela beståndet”, säger vd Göran Borg.


Ämnen i artikeln:

Coop

Varbergs kommun delade 2020 ut sitt hållbarhetspris till Coop Varberg eftersom föreningen bland annat har installerat solceller på de tre butikerna Stora Coop i Breared, Coop Håsten och Coop Söder.

Nu fördjupar Coop Varberg satsningen på förnybar el.

Föreningen har blivit delägare i solcellsparken Solsidan.

– Vi tog över före detta ”Netto-butiken” i centrala Varberg 1 maj förra året men äger inte den fastigheten. Därför köpte vi 20 procent av Solsidan så att vi känner att vi bidrar med förnybar el till alla våra butiker. Investeringen ger inte bara hållbar energi utan också god avkastning på sikt i form av lägre elkostnader för butikerna. Solcellernas långa livslängd gör detta till en trygg och långsiktig investering som ligger i linje med våra värderingar, säger Göran Borg till Dagligvarunytt.

Göran Borg i vårsolen framför föreningens flaggskepp Stora Coop.

Foto: Thomas Ohlén

Varberg energis vd Björn Sjöström välkomnar partnerskapet med Coop Varberg.

– Vi arbetar aktivt för att bidra till en fossilfri framtid för våra kunder och framtidens Varberg och att få möjlighet att göra detta med samarbetspartner är extra roligt. Vi vill inte bara tillföra energi utan även visa vägen och inspirera andra till att göra hållbara val i sina respektive verksamheter.

Solsidan byggdes 2016, finns vid E6 strax innan södra avfarten till Varberg och består av 9 300 solcellspaneler på 15 000 kvadratmeter.

Varje månad beräknas solcellsparken exponeras av cirka en miljon kontakter som ser Coop Varbergs och Varberg energis stora skylt.

Dagligvarunytt berättade i slutet av februari att Coop Varberg redovisade försäljnings- och resultatrekord 2020. 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.