måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Coop utökar samarbetet med maträddarapp – ambition att nå hela landet

Publicerad: 29 september 2022, 07:16

Samarbetet har hittills räddat 9415 matkassar under 2022. Foto: Coop Sverige

Matsvinn är en av de största hållbarhetsutmaningarna inom livsmedelskedjan. Nu accelererar Coop Sverige sitt arbete med att minska svinnet genom utökat samarbete med maträddarappen Too Good To Go. ”Vi vill hjälpa kunder att göra hållbara val”

Ämnen i artikeln:

Coop SverigeCoop VärmlandCoop Gotland

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Coop Sverige har som mål att matsvinnet som uppstår i butikerna ska vara mindre än en procent av omsättningen till 2025. För att accelerera arbetet med att minska matsvinn i butikerna utökar Coop nu samarbetet med maträddarappen Too Good To Go. 

– Vi går nu in ett ramavtal som gör att fler butiker har möjlighet att samarbeta med Too Good To Go. Vi vill både inspirera och hjälpa kunder till att göra hållbara val och den här tjänsten är smidig både för oss och för kunden för att rädda mat som riskerar att bli svinn, säger Anneli Bylund som är hållbarhetsstrateg på Coop Sverige i ett pressmeddelande.

Genom appen kan anslutna butiker erbjuda sina kunder färdigpackade matkassar med varor som närmar sig bäst före-datum och därför riskerar att bli svinn i slutet av dagen. Efter ett års pilottester i elva Coop-butiker – från gotländska Slite i söder till Coop i värmländska Kil i norr – är ambitionen nu att fler butiker över hela landet ska kunna ansluta sig. 

– Vi har kört med Too Good To Go i mer än ett år. Kunderna och medarbetarna älskar att det fungerar så smidigt att köpa och sälja något som annars riskerar att svinnas bort, säger Markus Wahlgren, som är butikschef Stora Coop Visby, i ett pressmeddelande.

Stora Coop Visby är en av pilotbutikerna som testat maträddarappen Too Good To Go. Där är Markus Wahlgren butikschef.

Foto: Agneta Renmark


De elva pilotbutikerna har tillsammans hittills räddat 9415 matkassar under 2022. 

– Det känns fantastiskt att få utöka vårt partnerskap med Coop Sverige och därmed få möjligheten att nå kunder över hela landet och rädda ännu mer mat. Vi har under bara några månaders tid räddat tonvis med mat tillsammans. Resultaten är tydliga, tillsammans gör vi skillnad, säger Sofia Edholm som är Sverigechef på Too Good To Go, i ett pressmeddelande. 

Too Good To Go startades i Danmark 2016 och finns i dag i 17 länder och har hittills räddat över 160 miljoner måltider genom att ta tillvara på överskottsmat.

LÄS OCKSÅ: Lidl utökar samarbete med Too Good To go – ska få stopp på matsvinnet: ”Tillsammans gör vi skillnad” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev