lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Coop bygger solcellsanläggning på taket till nya lagret – blir en av de största i Sverige

Publicerad: 11 april 2022, 08:06

Coop satsar på en av Sveriges största takbyggda solcellsanläggning ovanpå nya varuterminalen i Eskilstuna. Foto: Pressbild

Coop bygger nytt lager i Eskilstuna. Och investerar i en av Sveriges största takbyggda solcellsanläggning på taket. ”En framtidsinvestering”, säger Örjan Grandin, vd för Coop Logistik.

Ämnen i artikeln:

Coop

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Coops miljardsatsning – här är lyftet i alla led: ”Starkt businesscase”

På taket till Coops nya varuterminal kommer en solcellsanläggning att installeras. 

– Vi gör en historiskt stor investering när vi bygger Coops nya helautomatiserade varuterminal i Eskilstuna. Det är en framtidsinvestering för Coop och vi vill agera så hållbart som möjligt. Vårt eldrivna Coop-tåg kommer att anlända till terminalen med varor flera gånger om dagen och med egen solcellsanläggning kommer vi till stor del kunna driva terminalen med el från solen, säger Örjan Grandin i en kommentar. 

Anläggningen kommer att omfatta cirka 14 400 solpanerar på en yta motsvarande 38 000 kvadratmeter. Med det blir det Sveriges näst största takbyggda solcellsanläggning. Den totala installerade effekten motsvarar 6,1 megawatt. 

– Det blir en toppmodern varuterminal med hög automationsgrad. Vi investerar i solcellsanläggningen för att det är ekonomiskt och miljömässigt hållbart, för att den ökar vår självförsörjningsgrad och för att säkra tillgången till förnybar el, säger Mats Tornard, projektledare på Coop.

Coops varuterminal ska tas i full drift sommaren 2024. Solcellsanläggningen väntas vara på plats i början av 2023. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev