Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Butiken skänker extra mycket inför helgerna: ”Tankar mitt eget hjärta”

Publicerad: 17 november 2021, 12:12

Jens Bergzen, längst till vänster och Susanne Lundström från Kalmar Stadsmission tog tacksamt emot 100 000 kronor extra från Ica Maxi, här representerat av Patrick Wiberg, handlare (tvåa från vänster) och butikschef Anders Wedin, till höger.

När julen närmar sig blir det än mer tydligt hur många människor som lever i utsatthet. Det säger Ica-handlare Patrick Wiberg om har ett nära samarbete med Stadsmissionen i Kalmar


Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Redan när Patrick Wiberg, i dag handlare på Ica Maxi i Kalmar, drev Ica Maxi i Skövde, hade hans företag haft ett stort engagemang i sociala frågor.

– En diakon i Skövde tog mig en gång med på en runda i lilla Skövde. Det jag fick se där och då är grunden till varför jag och mitt företag sedan dess har engagerat oss i hjälporgansiationer.

– När jag tog över i Kalmar för åtta år sedan var det naturligt att söka upp Stadsmissionen som hjälper utsatta människor i vår stad, säger Patrick Wiberg.

– Vi har ett stort och långsiktigt samarbete med Stadsmissionen som jag skulle beskriva som innerligt och hjärtligt.

Förutom de regelbundna årliga bidrag som Patrick Wiberg och hans företag skänker och som baseras på den ”briefing” som Stadsmissionen ger honom i början av året, har nu hjälporganisationen i Kalmar nyligen fått ta emot en extracheck på 100 000 kronor. Dessa pengar är riktade ”direkt till utsatta barn”. 

– Vi gör mycket riktade insatser till barn. Allt från sommarläger till julklappar.

– Jag brukar följa med en diakon ett par dagar före jul och dela ut mat och julklappar till behövande familjer. Det känns att vi gör skillnad och personligen känner jag att jag ”tankar hjärtat” med dessa insatser.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.