tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Wolt lanserar dark stores i Sverige – ska leverera på 15 minuter

Publicerad: 15 september 2021, 06:32

Nya Wolt Market är en så kallad dark store – en fysisk butik som endast används för e-handel. Foto: Pressbild

Leveransföretaget Wolt gör som Foodora och öppnar darkstores för snabba leveranser av såväl livsmedel som andra produkter. Den första Wolt Market öppnas i Stockholm i år, därefter ska kedjan expandera i minst tio nya städer under 2022.

Ämnen i artikeln:

Livsmedelstransport

AR


Wolt sig in i kampen om snabba livsmedelsleveranser genom att lansera en ny kedja av virtuella butiker i Sverige: Wolt Market.

Här ska kunderna kunna välja mellan tusentals artiklar direkt i Wolt-appen och få sin beställning hemlevererad på cirka 15 minuter.

– Vi har en av de mest användarvänliga plattformarna och en fantastisk kundtjänst där du får personlig hjälp på 30 sekunder. Genom att kombinera en så smidig tjänst med snabb hemleverans av ett brett utbud av produkter gör vi vardagen lite enklare för alla, säger Carl Zetterqvist, vd på Wolt Sverige, i en kommentar.

Nu startar rekryteringen av nya medarbetare till satsningen, först ut är en vd.

– Målet är att Wolt Market ska skapa minst 500 jobbtillfällen i Sverige under nästa år. Vi söker flera olika roller för att utveckla verksamheten; såväl butikspersonal och kurirpartners som affärsutvecklare.

Enligt Carl Zetterqvist är arbetsmiljö och hållbarhet två viktiga prioriteringar inom bolaget i takt med att verksamheten breddas och växer.

– Ingen ska pressas att leverera varor under stress hos Wolt. Vi säkerställer att skatter och sociala avgifter betalas in samt att buden är försäkrade när de arbetar, säger han.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev