söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Uppgifter: Mathem tar in en halv miljard i kapital – ska räcka för att nå lönsamhet

Publicerad: 18 april 2023, 08:02

Foto: Pressbild

Mathems väg mot lönsamhet har minst sagt varit brokig. Nu kommer uppgifter om att matkassebolaget har tagit in ytterligare en halv miljard kronor i kapital, rapporterar Breakit.

Ämnen i artikeln:

MathemMat.se

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Ett tidigare uttalat mål för Mathem är att nå lönsamhet senast 2024, något man försökt nå via flertalet investeringsrundor och förvärv. Bland annat av konkurrenterna Mat.se och Kavall.

LÄS OCKSÅ: Lidls rekordsiffra överraskar experten: ”Tillväxten har en långsiktig påverkan”

Nu avslöjar Breakit att matkassebolaget ska ha säkrat ytterligare drygt 500 miljoner kronor i en investeringsrunda. Cirka 100 miljoner av de 500 miljonerna ska komma från de forna Kavall-ägarna, enligt Breakit.

Bolagets ursprungliga plan ska ha varit att ta in 600 miljoner kronor innan sommaren, men på grund av det stora intresset kan det bli upp emot 700 miljoner kronor, säger en källa till nyhetssajten.

I samband med investeringsrundan rasar även bolagets värdering. En person med ”god insyn i processen” berättar för Breakit att värderingen sannolikt landar på mellan 250 och 400 miljoner kronor innan det nya kapitalet räknats in. Detta kan jämföras med värderingen i april 2021 som var på en summa strax över 4 miljarder kronor.

Hur stor finansieringsrundan är – och hur mycket värderingen sjunker – vill matkassebolagets vd Johan Lagercrantz inte kommentera.

– Nej, men jag kan bekräfta att vi räknar med att vara klara med rundan innan sommaren, säger han till Breakit.

Breakit: Kommer pengarna räcka till lönsamhet?
– Ja, vi ska vara lönsamma på ebitda-nivå nästa år med hjälp av det här kapitalet. En avgörande del är investeringen i vårt helautomatiserade lager i Larsboda som skapar stora effektiviseringar, säger Johan Lagercrantz.

LÄS OCKSÅ: Här byter Coop kostym – när de får Ica som granne: ”Öppnar mer eller mindre på vår parkering”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev