Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Rekordökning i Ockelbo – här bygger butiken ut och storsatsar på e-handelscentral

Publicerad: 19 april 2021, 12:51

E-handeln rekordökar hos Ica Supermarket Ugglebo i Ockelbo, norr om Gävle.

Det är stor tillväxt för butiken på den lilla orten. E-handeln rekordökar hos Ica Supermarket Ugglebo i Ockelbo, som satsar tre miljoner kronor på en ny butiksdel. ”Vi behöver mer plats”, säger vd Fredrik Holm.


E-handeln rusar hos Ica Supermarket Ugglebo. Efter att förra året haft i snitt 10-20 nätkunder dagligen ligger siffran i dag på 50-100 kunder

Det rapporterar Arbetarbladet.

Nu bygger butiken ut för att klara anstormningen – och räknar med att investera minst tre miljoner kronor.

– Det är trångt och det börjar bli bökigt i butiken. Vi har matkassar utspridda lite här och var, säger Fredrik Holm till tidningen.

Butiken bygger nu vad som kan kallas en e-handelscentral, en ny butiksdel med kylrum, frysar, lager för matkassar samt arbetsstationer för personalen som jobbar med e-handelsleveranserna – vilka i dag hanteras vid kassan.

Dessutom planeras tre nya p-platser för kunder som vill hämta nätbeställda matkassar. Butiken, som redan tidigare investerat i en kylbil, har sedan nyår nyanställt med ytterligare cirka sju tjänster och har i dag en personalstyrka på cirka 50 personer.

– Det här är en stor investering för oss med en förbättring av den interna logistiken. Det är främst något som personalen kommer märka av, säger Fredrik Holm till Arbetarbladet.

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News