Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Rekordhögt tryck hos postombuden - antalet paket har ökat med 21 procent

Publicerad: 14 januari 2021, 08:54

Foto: Miriam Järlesjö

Det är fortsatt högt tryck hos Postnord. ”Siffrorna vi ser från årets första vecka toppar alla prognoser”, säger Mathias Olsson på Postnord. Under årets första vecka ökade antalet hanterade paket med 21 procent.


Butikerna uppmanades att ställa in rean i fysisk butik på grund av smittorisken. 

I stället verkar svenskarna ha fyndat online.

Under årets första vecka (4–10/1) hanterade de lokala ombuden 1 971 065 paket. Det är en ökning med 21 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

– Vi kommer ha fortsatt mycket att göra. Vi förutspådde ett högt tryck både vad gäller in-och-utlämningar av paket under hela januari, men siffrorna vi ser från årets första vecka toppar alla prognoser. Rekordnivåerna från december fortsätter in i januari och allt talar nu för att vi kommer se en fortsatt mycket stark utveckling under hela 2021, speciellt under det första kvartalet, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät, i en kommentar. 

Postnord fortsätter att vädja till svenskarna att hämta ut sina paket så fort som möjligt för att underlätta för de 2 000 ombuden runt om i landet. 

– De fortsatta rekordvolymerna vi nu ser gör att de rekommendationerna vi gick ut med innan jul kvarstår, säger Mathias Olsson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev