söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Nya samarbetet – last mile-lösning för lokalproducerad mat: ”Öppnar upp en helt ny marknad”

Publicerad: 23 augusti 2022, 13:30

Det nya samarbetet mellan Gordon delivery och Mylla innebär att det blir enklare för kunder att beställa hem lokalproducerad mat till dörren. Foto: Pressbild

I ett samarbete mellan leveransföretaget Gordon delivery och matmarknadsplatsen Mylla ska det nu bli enklare för kunder att beställa lokalproducerade råvaror hem till dörren. ”Utbud som verkligen efterfrågas av konsumenterna”.

Ämnen i artikeln:

HemleveransLeverantörLogistik

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


För mindre, landsbygdsbaserade livsmedelsproducenter kommer nu en lösning på den annars svårplanerade logistiken.

Last mile-bolaget Gordon och matmarknadsplatsen för närproducerade råvaror Mylla påbörjar en gemensam satsning för att förenkla logistiken för småskaliga producenter.

Satsningen innebär att producenter kan nå ut med sin närodlade mat med obruten kylkedja till miljontals kunder.

– Till skillnad från andra last mile-aktörer når Gordon Delivery nio miljoner invånare i Sverige med en obruten kylkedja, vi levererar dagligen hem mat till kunder i både stad och landsbygd. Här såg vi tillsammans med Mylla gemensamma möjligheter att göra vår last mile till Myllas first mile, där våra förare passar på att hämta upp lokalproducerade produkter längs med rutterna samtidigt som de utför sina leveranser, säger Ali Ghoce, vd och grundare av Gordon delivery i en kommentar.

Den lokalproducerade maten kommer att förflyttas från gårdar, slakterier och mejerier till Myllas terminal i Malmö, som ligger vägg i vägg med Gordons terminal.

LÄS OCKSÅ: Leveransföretaget Gordon utvecklar ny kylbil – drivs på el: ”Perfekt för hemleveranser i city” 

Där lagras varorna för att sedan packas ihop och via Gordons lastbilar levereras hem till kunderna.

– Med vår nya lösning kan vi erbjuda en nationell lösning för effektiv samdistribution av småskaligt producerade livsmedel, som öppnar upp en helt ny marknad för svenska bönder och odlare. Samtidigt tillgängliggör vi ett lokalproducerat utbud som verkligen efterfrågas av konsumenterna, säger Jens Thulin, medgrundare för Mylla och lantbrukare på Vismarlövsgården.

Systemet har under våren testats med leveranser till 1,5 miljoner kunder i Skåne och kringliggande områden.

Last mile-bolaget Gordon och matmarknadsplatsen för närproducerade råvaror Mylla påbörjar en gemensam satsning. Foto: Pressbild

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev