Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Ny utmanare vill göra e-handeln mer rättvis

Publicerad: 15 juni 2021, 10:06

Fairtradecompany.se är en ny webbshop med ett brett sortiment av 100 procent ekologiska och rättvist producerade produkter.

Foto: Pressbild

Livsmedelsföretaget Sackeus öppnar egen webbhandel med Sveriges bredaste e-sortiment av ekologiska och rättvisa producerade livsmedel. ”Vi vill göra det lätt att handla”, säger vd Jens Baagøe.


Ämnen i artikeln:

LivsmedelsföretagenLivsmedelsmärkningSvensk Dagligvaruhandel

Försäljningen av Fairtrade och Krav-märkta produkter ökar i Sverige. Samtidigt visar undersökningar att konsumenterna är osäkra på vilka hållbarhetsmärkningar de kan lita på.

– När man handlar hos oss kan man vara helt trygg med att produkterna är 100 procent ekologiska och Fairtrade-certifierade, säger Jens Baagøe, vd på Sackeus AB.

I webbshopen finns Sveriges bredaste sortiment av ekologiskt och Fairtrade-certifierat kaffe, te, choklad, godis och andra livsmedel. Här finns många hållbara varumärken som Eguale, Canaan Olive Oils, Cafe Organico och Sackeus representerade och samlade. 

Webbshopen har tidigare varit tillgänglig för företagskunder men nu kan alltså även privatpersoner enkelt klicka hem produkterna.

Jens Baagøe framhåller att alla som köper produkter med Fairtrade-certifiering bidrar till att ge människor i fattiga länder en chans till ett bättre liv.

– Det känns extra bra i magen att veta att exempelvis chokladen har odlats utan giftiga bekämpningsmedel och att de som odlat har fått ett schysst pris för arbetet, säger han.

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev