Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Med ny vd vid rodret ska Apotea-grundarens dagligvaruutmanare växa

Publicerad: 4 mars 2021, 08:41

Med ny vd vid rodret ska Apotea-grundaren Pär Svärdsons dagligvaruutmanare växa.

Sköhetssajten Elevens grundare Michael Gegerfeldt blir vd för Delitea. ”Nu känns det som vi hittat rätt person att leda bolaget och satsa framåt”, säger grundare Pär Svärdson.


Michael Gegerfeldt blir vd för Pär Svärdsons e-handelssatsning på mat, Delitea. 

Han har arbetat med e-handel sedan slutet av 1990-talet och 2004 grundade han skönhetsbutiken Eleven. 

Nu ska han ta Delitea till nästa nivå. 

– Jag tycker det är väldigt spännande med mat på nätet, och resan har bara börjat för branschen. Delitea har en enorm potential och jag är ödmjuk att jobba med dessa extremt duktiga människor som byggt bolaget, och hoppas att jag kan bidra något med min erfarenhet av nätshopping av selektiva märken inom skönhet. Jag tror att min historia av att bygga bolag som fokuserar på spännande sortiment, kombinerat med fantastisk kundupplevelse, passar rätt för målsättningen framåt med Delitea, säger han i en kommentar. 

Preliminära siffror visade att Delitea omsatte 30 miljoner kronor under 2020, 2019 var omsättningen 27,1 miljoner kronor. 

Genom att satsa på mer marknadsföring och på att visa att Delitea kan erbjuda sånt som sätter guldkant på vardagen, och som kanske kan vara svårt att hitta i den lokala matbutiken, ska tillväxten bli högre framöver. 

– Delitea har tuffat på utan att vi egentligen gjort så mycket med det, men nu känns det som vi hittat rätt person att leda bolaget och satsa framåt. Det ska bli kul att se hur vi kan röra om i branschen”, säger Pär Svärdson. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.