tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Matsmart tar in nära halv miljard: ”Fortsätter att växa”

Publicerad: 1 september 2022, 06:33

Vd Karl Andersson. Foto: Magnus Sandberg

Matsmart har stängt ännu en finansieringsrunda. E-handelsbolaget lyckades locka 400 miljoner kronor i nytt kapital. ”Med stigande priser och inflation ökar relevansen för det vi gör ännu mer”, säger vd Karl Andersson.

Ämnen i artikeln:

MatsvinnLågpris

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Via en nyemission till befintliga aktieägare har Matsmart samlat in 400 miljoner kronor i nytt kapital, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

LÄS OCKSÅ: Elkrisen plötsligt viktigaste valfrågan för branschen: ”En ny regering måste göra sitt yttersta” 

Värderingen som kapitalanskaffningen genomförts till har varit betydligt högre än vid tidigare finansieringsrundor och Matsmart har sammanlagt nu säkrat 1,35 miljarder kronor i finansiering, inräknat det nya kapitalet, enligt bolaget.

Bland kapitalgivarna finns SEB Private Equity och Exor Capital, samt Gullspån Re:Food Invest och Blume Equity.

Pengarna ska användas till att accelerera tillväxten på ”Europas största marknader”, samt till att förbättra e-handelns kunderbjudande och kundupplevelser, meddelar bolaget.

Matsmart, som är verksamt i Norden och delar av den europeiska marknaden, redovisade ett omsättningslyft på 47 procent i fjol mot samma period 2020, från 493 miljoner kronor till 722 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Willys stora ryck i toppen – har klart fler kunder än Ica Maxi: ”Missgynnas inte i nuvarande miljö” 

Samtidigt växte förlusten från -92 miljoner kronor under 2020 till -186 miljoner.

– Vi fortsätter att växa och utvecklas starkt som bolag - och när marknadsläget ser ut som det gör idag: med stigande priser och inflation ökar relevansen för det vi gör ännu mer. Att ta hand om redan producerade varor - för klimatets och för konsumenternas plånböckers skull är inte bara sunt bondförnuft, det är extremt angeläget. En påfylld kassa låter oss fortsätta att driva på för mer hållbara matsystem - här hemma och på Europas största marknader, säger grundare och vd Karl Andersson, i en kommentar.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev