måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Matkassebolaget LMK hejdar tappet genom samarbete med Viktväktarna

Publicerad: 3 maj 2023, 07:44

”Våra förväntningar på början av året har i stort sett infriats”, säger Walker Kinman, vd LMK Group.

Nettoomsättningen minskar kraftigt för LMK Group. På den svenska marknaden gör samarbetet mellan Linas matkasse och Viktväktarna att bolaget går bättre än index.

Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


I Danmark sjönk nettoomsättningen för LMK Group med 30,7 procent under första kvartalet. De norska varumärkena Godtlevert och Adams Matkasse minskade nettoomsättningen med sammanlagt 19,3 procent. På den svenska marknaden minskade nettoomsättningen för Linas matkasse med 10,1 procent, vilket kan jämföras med att Dagligvaruindex redovisat en minskning på 14,4 procent för e-handelsförsäljningen.

LÄS OCKSÅ: Tronskifte – tyska matkassejätten störst bara tre år efter Sverigelansering: ”Behöver vara på tå”

Partnerskapet med Viktväktarna, WW, som tillkännagavs 2022 stod för en viktig del av ökningen av nya kunder under kvartalet, skriver LMK Groups vd Walker Kinman i vd-ordet till bolagets kvartalsrapport.

På totalen minskade nettoomsättningen med 18,4 procent till 288 miljoner kronor, jämfört med 353 miljoner kronor samma period föregående år. Antalet aktiva kunder är 16,1 procent färre än samma period 2022.

LMK Group har gjort ett antal effektiviseringar, som bland annat resulterat i 21 procent lägre personalkostnader. Antalet anställda har gått från 498 för ett år sedan, till 381 anställda i dag. Rörelseresultatet har vänt från minus 19,7 miljoner kronor motsvarande kvartal 2022 till plus 12,1 miljoner kronor kvartal ett 2023 vilket också ger en positiv rörelsemargial om 4,2 procent.

– Vårt fokus på operationell excellens och marginaldisciplin gör det möjligt för oss att generera vinster utan att kompromissa med kundupplevelsen och ger oss konkurrenskraft i en tid när kapital är mycket dyrt och intressenter letar efter sunda finansiella resultat, säger vd Walker Kinman i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Mathem tidigt ute i kampen om avtalen: ”Det här är en bransch som växer”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev