Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Mathem och Kronans Apotek i samarbetsavtal - första i sitt slag

Publicerad: 10 december 2020, 05:01

Foto: Press

Mathem och Kronans Apotek tecknar ett strategiskt samarbetsavtal och blir därmed först ut att kunna leverera hem mat och läkemedel samtidigt. ”En fantastisk utveckling för våra kunder”, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem.


Den nätbaserade matbutiken Mathem och apotekskedjan Kronans Apotek slår ihop sina påsar. Det nya samarbetsavtalet gör det möjligt för kunderna att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via Mathem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen.

Tjänsten är den första i sitt slag i Sverige och erbjudandet lanseras i början av 2021.

Läs mer: Mikael Sydner: Allianserna säkrar ett fortsatt välmående 

– Att kunna leverera apoteksvaror, och däribland även receptbelagda läkemedel, är en fantastisk utveckling för våra kunder. Mathems roll som en samhällsviktig tjänst, vilken särskilt tydliggjorts under det senaste året, befästs nu ytterligare, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem.

Samarbetet innebär inte bara att Mathems kunder får tillgång till produkter utan även tjänster och rådgivning från Kronans Apotek i samband med att de gör sina matinköp på Mathem.

– Allt fler människor handlar mat och apoteksvaror på nätet och den utvecklingen har accelererat under coronapandemin. Därför är det helt rätt tajming med det här samarbetet. Vi vill nå kunderna där kunderna är och säkerställa att de får tillgång till apoteksprodukter och tjänster när de behöver det, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.