lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Mathem köper Kavall – tar över två darkstores: ”Behov av en konsolidering på marknaden”

Publicerad: 23 mars 2023, 09:26

Mathem express erbjuder leverans på tio minuter av matvaror, apoteksvaror från Kronans apotek, varor från Clas Ohlson med mera.

Foto: Chrisotffer Skogsmo

Kavall köps av Mathem och kommer byta namn till Mathem express. Under det nya namnet ska Mathem driva vidare Kavalls butiker i Stockholm. Samtidigt får Mathem in nytt kapital från Kavalls största ägare.

Ämnen i artikeln:

MathemLeverantör

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


I oktober 2022 visade Dagligvarunytts kartläggning leveransföretagens ekonomiskt tuffa läge. Både Vembla och Dingdong gick i konkurs 2022. Nu kommer nyheten att Mathem köper 100 procent av aktierna i Kavall.

– Det känns väldigt kul och spännande att Kavall nu blir en del av Mathem. Vi har båda sett den starka efterfrågan som finns för snabba leveranser, och ser fram emot att se hur vi kan utveckla den här affären framgångsrikt ihop genom Mathem express, säger John Tengberg, vd på Kavall, i ett pressmeddelande.

Kavalls två darkstores i Stockholm drivs vidare under Mathems varumärke Mathem express.

– Snabba leveranser är i dag en naturlig del av stadsbilden, men det finns ett naturligt behov av en konsolidering på marknaden. Vi har varit imponerade av Kavalls utveckling och vad de lyckats bygga på kort tid, och ser stor potential i deras verksamhet i Stockholm. Med den här affären vässar vi vårt kunderbjudande än mer på en växande marknad, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Affären innebär att Mathem säkrar kapital från de fyra största ägarna i Kavall i kommande finansieringsrunda.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Brutal tillväxt men blodröda siffror – så går det för last mile-uppstickarna

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev