tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Leveransföretaget Gordon utvecklar ny kylbil – drivs på el: ”Perfekt för hemleveranser i city”

Publicerad: 13 juli 2022, 07:29

I slutet av 2022 har Gordon delivery som mål att 30 procent av bolagets stadsleveranser vara eldrivna. Foto: Pressbild

Last mile-företaget Gordon delivery utvecklar en eldriven kylbil för leveranser i stadskärnor. Under sommaren testas den första lastbilen i Stockholm. ”Klarar runt 75 hemleveranser i citymiljö på en laddning”.

Ämnen i artikeln:

HemleveransTeknologiLeverantör

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Även om den livsmedelsbaserade e-handeln dalat en del sedan pandemin la sig utgör den en del av många svenskars vardag.

Nu utvecklar leveransföretaget Gordon delivery en kyl- och frysbil anpassad för leveranser i trånga stadskärnor – och dessutom helt eldriven.

Den eldrivna kylbilen är en del av bolagets vision om att 100 procent av leveranser i stadskärnor ska vara eldrivna 2025.

– Vår nya eldrivna kylbil har en räckvidd som klarar runt 75 hemleveranser i citymiljö på en laddning. Dess storlek gör den perfekt för hemleveranser i city då den är liten nog för smågator och trånga parkeringar, samtidigt som den har lastkapacitet på hela ett ton, säger Elion Najim, Fleet Manager på Gordon Delivery, i ett pressmeddelande.

Det finns vissa utmaningar med eldrivna kylbilar. Det krävs ett stort batteri som kräver mycket utrymme för att driva både bilen och dess kylaggregat. Det påverkar både lastkapaciteten och kylbilens räckvidd.

– Vi kommer att testa bilen i sommar för hemleveranser i Stockholm. Sortering, lastning, körning med mera kommer att utvärderas för att säkerställa att leveranserna håller rätt temperatur i en obruten kylkedja. Utifrån det kommer vi justera kylbil och processer för att kunna använda modellen för en majoritet av våra stadsleveranser, säger Martin Lagerlöf, Business Excellence Manager Gordon Delivery.

Efter sommaren planeras en beställning av ytterligare 20 eldrivna kylbilar för leveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev