måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Klart: Mat.se går i graven – blir en del av Mathem

Publicerad: 19 maj 2022, 13:16

Foto: Susan Karling

Mat.se kommer att bli en del av Mathem från och med juni i år, meddelar Mathems vd Johan Lagercrantz.

Ämnen i artikeln:

Mat.seMathemAxfood

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Det står nu klart att Mat.se kommer att slås samman med Mathem, som Dagligvarunytt kunde berätta redan i mars i år.

Detta efter att Axfood i slutet av 2021 annonserade försäljningen av Mat.se till e-handelsaktören och konkurrenten Mathem i ett uppköpe som fick grönt ljus av Konkurrensverket i februari i år. 

Försäljningen innebar också att Axfood gick in som delägare i Mathem, och dagligvarujätten äger i dag 16,5 procent av aktierna i Mathem.

– Vi har gjort en genomgående analys av de båda tjänsterna som har visat att Mat.se och Mathem har betydligt fler likheter än olikheter. Tjänsterna kommer därför nu att slås samman inom ramen för Mathem och på så vis skapa marknadens absolut starkaste kunderbjudande inom e-handel av dagligvaror med hemleverans, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i en kommentar.

Under maj och juni kommer Mathem att kommunicera ytterligare information om sammanslagningen. Från och med den 1 juli i år kommer Mat.se integreras helt i Mathem.

I dagarna annonserade även Mathem att de genomfört en nyemission av aktier som resulterade i ett rest kapital om 500 miljoner kronor. Ett av de uttalade målen är att nå lönsamhet senast år 2024.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev