Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Icas nya jättelager invigs med regeringsbesök: ”En viktig milstolpe”

Publicerad: 4 april 2022, 08:39

Ica Sveriges vd Anders Svensson (till höger) och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar invigde lagret.

Foto: Pressbild

Nu har Icas nya e-handelslager i Brunna officiellt invigts. ”En viktig milstolpe”, säger Anders Svensson på Ica Sverige.

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Invigningen av Icas nya e-handelslager i Brunna i Upplands-Bro kommun ägde rum i fredags förra veckan. 

Dagligvarunytt var den första tidningen att besöka lagret och fick då en exklusiv rundvisning som går att ta del av här:

Exklusivt – följ med in i Icas nyöppnade e-handelslager: ”Känns otroligt bra” 

Lagret, som är 32 000 kvadratmeter stort, anställer cirka 400 medarbetare och är norra Europas största moderna helhetslösning för e-handel med livsmedel, enligt Ica. 

På plats vid invigningen på fredagen fanns bland andra Ica Sveriges vd Anders Svensson, Ica Gruppens vd Per Strömberg och samarbetsbolaget Ocados handelschef Richard McKenzine. 

LÄS MER: Prischock nytt gissel för e-handeln: ”Marginalerna pressas”

– Vår affärsidé med fria handlare i samverkan har funnits i 100 år och nu tar vi Ica-idén online. Vi genomför just nu en stor transformation av vår e-handel för att ytterligare förstärka vår marknadsledande position. Starten av e-handelslagret i Brunna är en viktig milstolpe i det, säger Anders Svensson i en kommentar.

Energi- och digitaliseringminister Khashayar Farmanbar (S).

Foto: Pressbild

Även digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) fanns på plats. 

– En effektiv resurshantering genom högautomatiserande lager som denna är en av många innovationslösningar som bidrar till framtidstro och tillväxt. Den här typen av lösningar ökar vårt välstånd och minskar avtrycket på klimatet samtidigt som det hjälper till att stärka Sveriges innovationskraft, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev