söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Ica Pronto nylanseras – med nytt fokus: ”Expressleveranser på max 30 minuter”

Publicerad: 7 juni 2022, 13:44

Till vänster Samuel Young, ansvarig för Icax, och till höger en av Bzzt:s ”poddar”. Foto: Pressbild

Ica nylanserar appen Pronto tillsammans med leveransföretaget Bzzt. Pilotprojektet leds av innovationshubben Icax med start på Ica Supermarket Vanadis i Stockholm. ”Nu har vi börjat förverkliga det här projektet”, säger Samuel Young, ansvarig för Icax.

Ämnen i artikeln:

HemleveransIca SupermarketIca SverigeTeknologi

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Icas e-handelssatsning, appen Pronto, blev stor under coronapandemin. 

I september i fjol kunde Dagligvarunytt rapportera att Ica Pronto var en av finalisterna i 2021 års CIO Awards, i kategorin ”Årets digitala projekt”.

Som mest var det 150 butiker anslutna till appen, men efter coronapandemin mattades intresset av.

Nu lanseras Ica Pronto-appen återigen, denna gång tillsammans med leveransföretaget Bzzt och pilotbutiken kommer att vara Ica Supermarket Vanadis i närheten av Odenplan i Stockholm.

– Grunden till att vi ger oss in i detta från Icax håll är naturligtvis det som sker på marknaden med alla aktörer som ger sig in i q-commerce och expressleveranser, säger Samuel Young och understryker att appen har ett nytt fokus:

– Pronto som app byggdes från början mer kring det färdiglagade erbjudandet som ett antal hundra butiker har, restaurangmat i princip. Nu lyfter vi fram dagligvarusortimentet även om möjligheten att beställa restaurangmat också finns kvar.

Trots att appen tidigare fokuserade på att leverera restaurangmat till kunderna växte intresset för den under coronapandemin. Detta eftersom att kunderna hos butiker som inte kunde erbjuda Icas vanliga e-handel använde appen.

– Det var väldigt enkelt att komma i gång med Pronto. Vissa av de äldre som inte vågade gå in i butiker under pandemin kunde då i stället hämta kassarna utanför eller får de utkörda, säger Samuel Young.

Det centrala i den nya satsningen är att det ska vara expressleverans och gå fort menar Samuel Young, samtidigt som han tydliggör att man kommer se över möjligheterna under pilotprojektet.

– När vi lanserar detta i butik kommer vi börja med att sikta på expressleveranser på max 30 minuter men vi kommer också utforska hur snabbt det behöver gå, säger han.

För att få till de snabba leveranserna samarbetar Ica med Bzzt, som är ett snabbt växande ”last mile-bolag”.

– Dels är Bzzt en av ganska få aktörer som kan erbjuda den hastigheten vi vill ha, sedan är de miljövänliga och levererar fossilfritt, säger Samuel Young och fortsätter:

– Vi har förberett oss under ett antal månader och vi tittade på det redan under förra året, nu har vi börjat förverkliga det här projektet.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev