Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Ica-butikens unika lösning – placerar satellit på grannorten

Publicerad: 28 juni 2021, 12:20

Ica Supermarket Funäsdalen har placerat hämtskåp i Bruksvallarna. OBS! Genrebild och inte de aktuella skåpen.

Foto: Pressbild

Ica Supermarket Funäsdalen placerar ut boxar i Bruksvallarna. Dit kan kunder som beställt mat online få sina varor levererade. ”Vi är faktiskt först i Sverige med att ställa ut en satellit där vi inte har vår fysiska butik”, säger handlaren Daniel Lundquist.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Nu är det möjligt att handla mat online hos Ica Supermarket i Funäsdalen för att sedan hämta ut dem i Bruksvallarna. 

Butiken har nämligen ställt upp boxar vid rökeriet dit e-handelskunder kan få sina varor levererade. Det rapporterar Tidningen Härjedalen. 

– En kund kan välja att handla online med hemleverans eller hämta själv i skåp. Men vid hemleverans måste kunden vara hemma och vänta för att passa tiden för leveransen samtidigt som vi behöver köra till många adresser på bestämda tider. Att fler vill hämta själv är en mer kostnadseffektiv lösning. Det kostar inget extra att hämta själv men det gör hemleverans, förklarar Daniel Lundquist för tidningen. 

80 skåp är utställda, i 24 av dem kan frysta varor placeras. 

– Många har hört av sig och uppskattar det. Icas kunder i storstäder är vana det här redan och nu möts de av samma sak när de kommer hit på sin ledighet och till fjällstugan. Det spar tid för dem att slippa besöka en butik och de behöver inte heller oroa sig för att de inte hinner handla innan den fysiska butiken stängt, säger Daniel Lundquist som menar att butiken är unik med den här lösningen. 

– Vi är faktiskt först i Sverige att ställa ut en satellit där vi inte har vår fysiska butik. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News