Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

I dag öppnar leveransföretaget sin första darkstore: ”En modell som även kommer att fungera i Sverige”

Publicerad: 5 april 2022, 05:44

Wolt första svenska darkstore ligger i Solna.

Foto: Kristine Dzalbe

I dag öppnar Wolt sin första darkstore i Sverige. Den ligger i Solna och från den ska företaget kunna leverera mat till boende i centrala och norra delarna av Stockholm. På sikt är målet att det ska finnas Wolt Markets i hela Sverige.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Deras mål – att äta andelar av Ica, Coop och Axfood: ”En dinosauriesektor”

I september kunde Dagligvarunytt berätta att leveransföretaget Wolt går i Foodoras fotspår och öppnar darkstores från vilka de snabbt kan leverera mat hem till kunden.  

Tilläggas ska att företaget redan har så kallade Wolt Markets i tolv länder. Den första öppnade i Helsingfors våren 2020 och i dag finns det totalt 50 stycken. 

Nu är det alltså Sveriges tur. I dag öppnar en Wolt Market i Solna. Drygt 2 500 produkter finns i sortimentet. Genom en beställning i företagets app eller på hemsidan kan boende i de norra och centrala delarna av Stockholm sedan få varorna hemlevererade. 

Johan Grönvall, vd för Wolt Market.

Foto: Pressbild

LÄS MER: Handelsexperterna om darkstores, blixtleveranser och ny konkurrens: ”En sak stör mig”

– Vi är glada över att äntligen kunna presentera vår första butik i Sverige. Vi hoppas kunna hjälpa människor att spara tid genom att enkelt och snabbt kunna göra veckoinköp via oss. Vi är spända på att se hur butikerna kommer att ta fart och hur fler kunder kommer få möjlighet att hitta till oss, säger Johan Grönvall, vd för Wolt Market. 

Tanken är att utbudet ska växa och utvecklas över tid. 

Wolt har som mål att öppna fler darkstores i Sverige. Tanken är att företaget på sikt ska täcka hela Sverige. 

– Vår främsta prioritet är att bygga den bästa möjliga kundupplevelsen. Vår erfarenhet från andra marknader har varit väldigt positiv och vi tror att vi har skapat en väl fungerande modell som även kommer att fungera i Sverige, säger Johan Grönvall. 

LÄS MER: Susan Berzelius: Darkstore-planerna faller på sin egen orimlighet 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev