Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Hemköp fortsätter att rulla ut e-handel i sina butiker – de blev nummer 66 att få det

Publicerad: 8 september 2021, 11:46

Förberedelserna för e-handeln har varit i gång ett tag och medarbetarna har genomfört olika praktiska övningar inför lanseringen. Här är det Jessica Carstenius Holm och Björn Langels som packar varor.

Foto: Pressbild

Nu lanserar Hemköp Telefonplan sin nya e-handelstjänst och har ett helt e-handelsteam på plats i butiken. ”Att handla mat över nätet underlättar för kunderna och är något som kommer fortsätta växa i popularitet”, säger Simon Andersson, butikens e-handelskoordinator. 


Ämnen i artikeln:

Hemköp

Med butiken på Telefonplan har Hemköpskedjan nu totalt 66 butiker som är i gång med e-handel. 

– Vi fortsätter utrullningen under hösten. Intresset är stort från både våra kunder och butiker, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp.

På Hemköp Telefonplan, som är en relativt liten butik sett till ytan, tror man att det nya erbjudandet kommer underlätta för konsumenterna.  

– Kunderna kan besöka vår hemsida i lugn och ro och välja bland sortimentet. De väljer en leveransdag som passar dem och sedan tar vi hand om resten, säger Simon Andersson. 

Det handlar om ett click and collect erbjudande, där kunderna får sina färdigpackade matkassar levererade till sig på parkeringen utanför butiken.

– Varorna hämtas därefter upp direkt på parkeringen så det blir ett snabbt och smidigt system som vi tror kommer att uppskattas.

Fortsatt tillväxt för e-handeln

Färska siffror från Svensk Dagligvaruhandel visar att den totala e-handelsförsäljningen under 2021 ökat med  56 procent jämfört med samma period förra året. Upphämtning i butik är en fortsatt stark trend där försäljningsutvecklingen hittills i år har ökat med drygt 83 procent.  

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemköp

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev