fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Färdigpackat på specifikt tema trendar: ”Enkelt och lustfyllt”

Publicerad: 11 maj 2021, 12:22

Mål med maten. Här är matkassarna som ska ge olympiskt bränsle till både soffliggare och elitidrottare. Foto: Pressbild

Färdigpackade matkassar på olika teman är hett. Nu lanserar Urban Deli kassar för elitidrottare och pandemijoggare medan Foodora satsar på kött- och burgerkassar i samarbete med Scan och Jureskogs.

Ämnen i artikeln:

LivsmedelsföretagenAxfood

AR


Att äta nyttigt och hållbart behöver inte vara tråkigt. Det vill Urban Deli visa genom ett nytt samarbete med Sveriges Olympiska kommitté (SOK).

Det handlar om fyra olika färdigpackade och lättlagade matkassar med rätter som underlättar för alla som vill må bra och prestera på topp.

– Vi tror inte på att komma med pekpinnar eller ge folk dåligt samvete vad gäller mat, vi vill ju att matlivet ska vara enkelt och lustfyllt, säger Jesper Weidlitz, koncept- och affärsutvecklare på Urban Deli.

Vegetarisk lasagne på svensk baljväxtfärs med sallad, mjölksyrad kål och kryddig frötoppning är ett exempel på maträtt som finns i kassen, en annan är morots- och kikärtsbollar med hummus och mjölksyrade morötter.

Satsningen ingår i ”Bra Bränsle”, ett samverkansprojekt mellan SOK och ett antal näringslivsaktörer för att hjälpa konsumenter att äta hälsosamt och hållbart samtidigt som man sprider kunskap om kostens betydelse för prestationsförmågan.

Vegetariskt är det dock inte tal om i de matkassar som Q-handelsbolaget Foodora lanserar tillsammans med livsmedelsföretaget HK Scan. Här är det kött för hela slanten.

Blodigt. När Foodora samarbetar med Scan blir det bara kött i matkassen. Foto: Pressbild

Burgarkassen innehåller färs från svensk mjölkko, bröd från eget bageri, ost från svenska gårdar samt kocken Johan Jureskogs egna tillagningstips för att lyckas med en perfekt High Five-burgare. Och köttkassen, som utvecklats i samarbete med AG Kötthandel i NK Saluhall, innehåller förutom kött även ”experttips och egen grillmetod”.

– Vår julkasse blev en succé, därför vill vi nu utöka sortimentet, förklarar Hans Skruvfors, koncernchef för Foodora.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev