Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Efter lyckat smygtest – nu lanserar Mathem expressleveranser: ”Slagit orderrekord”

Publicerad: 4 april 2022, 07:39

Mathem Express levererar med elcyklar.

Foto: Viktor Fremling

Nu lanserar Mathem expressleveranser. Efter att ha testat tjänsten på befintliga kunder är e-handlaren beredd att gå skarpt. ”Vi har slagit nya orderrekord varje dag”, säger projektledaren Sara Tranarp.

Ämnen i artikeln:

Mathem

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var i mitten av november som Mathem kommunicerade att de lanserar expressleveranser. Målet var att komma igång i början av 2022 – och nu är e-handlaren beredd att trycka på startknappen. 

Inledningsvis lanseras tjänsten på Södermalm i Stockholm. Boende där ska kunna beställa dagligvaror online och få dem levererade inom en halvtimme drygt. 

– Det är så kul att det äntligen är dags för vår riktiga lansering. Under den kommande veckan drar vi igång ordentligt så att alla hushåll på Södermalm, Reimersholme och Långholmen i Stockholm kan använda tjänsten. Hittills har vi bara smyglanserat den för befintliga Mathem-kunder, men kunnat se att den varit mycket populär. Vi har slagit nya orderrekord varje dag, vilket vi är otroligt nöjda med och visar på att det är en tjänst som uppskattas av våra kunder, säger Sara Tanarp i en kommentar. 

Hon är chef för affärsutveckling hos Mathem och den som är projektledare för satsningen. 

Sara Tranarp, chef för affärsutveckling hos Mathem.

Foto: Pressbild

LÄS MER: Avslöjar: Mathem köpte Mat.se – nu läggs e-handlaren ner

Varorna levereras från ett lager på Södermalm, Mathem själva väljer att kalla det light store. 

Där tar medarbetarna emot beställningarna och packar dem för omedelbar leverans. 

Sortimentet är inte lika brett som vid en ordinarie beställning hos Mathem. Enligt e-handlaren självt motsvarar det en välsorterad närbutik.

Leveranserna kommer att ske med e-handlaren nya transportfordon där hållbarhet står i fokus. Det handlar om elcyklar med två eller fyra hjul, beroende på hur mycket som ska fraktas. Inledningsvis är frakten gratis. 

– Att Mathem nu på riktigt slår oss in på marknaden för quick commerce är ett steg i helt rätt riktning för våra kunder och oss. Vårt kundlöfte går ut på att ge människor mer frihet att leva, säger vd Johan Lagercrantz. 

Planen är att tjänsten ska växa till andra delar av Stockholm framöver. 

LÄS MER: Fusion och expressleveranser gör Mathem till en ännu starkare aktör

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev