Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Coop och Gordon i samarbete – lanserar kylda hämtskåp i Stockholm

Publicerad: 14 december 2021, 13:05

Distributionsföretaget Gordon Delivery lanserar kylda hämtskåp, till att börja med strategiskt placerade i Stockholm.

Foto: Gordon Delivery

Coop och Gordon Delivery lanserar en ny tjänst där Coops kunder kan välja att hämta sina e-handlade varor i kylda hämtskåp ”på stan”. Först ut att testa är Stockholm.


Ämnen i artikeln:

LogistikCoop

Gordon Delivery, som funnits i Sverige i sex år och sedan några månader även i Finland och Danmark, är ett så kallat last mile-företag som levererar online-handlade varor till såväl privata hushåll som företag. Nu inleder företaget ett samarbete med Coop kring leveranser av mat: tjänsten Gordon Pickup, kylda paketskåp på stan dit kunder som e-handlar kan få sin mat levererad. 

Skåpen består av totalt 40 luckor, 28 luckor för kylda varor och tolv för frysta. I de största luckorna ryms tre matkassar. Tjänsten gör det möjligt för kunder som e-handlar sin mat att hämta varorna i ett kylt skåp på en tid och plats som de själva väljer. 

Tjänsten Gordon Pickup lanseras i samarbete med Coop och kommer först att testas på platser runtom i Stockholm. Kunder som beställer mat via Coops hemsida kan välja Gordon Pickup bland leveransalternativen. Efter pilotfasen är tanken att skåpen ska rullas ut brett i de nordiska länderna.

– Coop Butiker och Stormarknader är glada att kunna erbjuda våra kunder och medlemmar en lösning som förenklar vardagen för dem. Och att vi tillsammans med Gordon är med och utvecklar mer hållbara leveranslösningar inom dagligvaruhandeln, säger Erik Edvardsson, chef e-handel och varuflöde

Gordon Delivery jobbar nu vidare med lösningar där flera kylvaror samkörs, till exempel apoteksvaror och mat.

– Då kan kunden hämta två beställningar på en och samma gång, säger Ali Ghoce, vd och grundare av Gordon Delivery.

Premiärleveranserna sker i morgon, onsdag.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

LogistikCoop

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.