Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Coop Nord trycker på gasen för e-handeln: ”Kommer många nya enheter under 2022”

Publicerad: 13 december 2021, 12:28

Janne Wiktorsson, onlinechef på Stora Coop Ersboda.

Coop Nord fortsätter att satsa online och ska under nästa år erbjuda e-handel i föreningens samtliga 28 kommuner. ”Det senaste året har varit helt galet i positiv mening”, säger Janne Wiktorsson, e-handelschef på Stora Coop Ersboda.


Ämnen i artikeln:

Coop NordLogistikHemleveransClick & collect

I dag har Coop Nord e-handel på 22 orter och kunder kan hämta sina matkassar i 32 butiker i föreningens tre län: Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Verksamheten har vuxit det sista året och av de 28 kommuner som Coop Nord är verksam med butik i, finns e-handel i 19 av dessa.

Coop Nord har sex större produktionsenheter i städer där kunderna kan välja mellan att hämta sin mat själva eller få den hemkörd. 

Produktionsenheterna levererar också färdigplockade matpåsar till 13 andra Coop-butiker där kunder kan hämta sin mat.

– Pandemin har fått fler att upptäcka e-handeln, senaste året har varit helt galet i positiv mening, berättar Janne Wiktorsson, onlinechef på Stora Coop Ersboda i norra delen av Umeå.

Han fortsätter:

– Vi är i framkant när det gäller e-handel och har bra produkter till samma pris som i den fysiska butiken. Det är jätteroligt att vara med på resan att utveckla e-handeln tillsammans med kunderna och deras önskemål.

LÄS MER: Tre nya butiker på samma ort under nästa år: ”Satsningarna kräver fler butiker”

På mindre orter har Coop Nord nu 17 butiker som plockar och lämnar ut beställda varor. Coop Nord skriver att föreningen tydligt kan se att de norrländska kunderna gärna hämtar sina egna matkassar själva. Sju av tio kunder vill hämta själva och Coop Nord erbjuder också möjligheten att hämta med bil: Kunden parkerar sin bil på en ”hämta- plats” utanför butiken, skickar ett sms med beskedet att man är på plats och får kassarna levererade till bilen av Coop Nords medarbetare.

Joakim Fors, chef affärsutveckling på Coop Nord, berättar att expansionen för e-handel är långt ifrån klar.

– Vi vill fortsätta att växa med vår e-handel och under nästa år siktar vi på att gå igång i samtliga 28 kommuner som vi är verksamma i, säger han och tillägger:

– Utöver detta kommer vi att fortsätta att etablera oss där vi har våra befintliga butiker, så det kommer många nya enheter under 2022.

LÄS OCKSÅ: Ny terminal effektiviserar för Coop: ”Mycket positivt för butikerna i norr” 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.