Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

E-handel

Butikens miljonsatsning på e-handel klar i Ockelbo: ”Förenklar otroligt mycket”

Publicerad: 15 november 2021, 11:30

Ica Supermarket Ugglebo i Ockelbo storsatsar på e-handel.

Foto: Kalle Östgren

Ica Supermarket Ugglebo storsatsar online – och nu står den nya e-handelscentralen klar. ”Om vi inte hade gjort det här hade det lämnat oss kvar på perrongen”, säger vd Fredrik Holm.


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketLogistik

Ica Supermarket Ugglebo i Ockelbo, nordväst om Gävle, storsatsar online – och efter ungefär ett halvårs byggtid står nu den nya e-handelscentralen klar.

Den nybyggda butiksdelen innehåller dubbla kylrum för utkörning och hämtning, arbetsstationer och en godsterminal för torrvaror tillsammans med en kontorsdel som tar emot bokningar online. Företaget har också investerat i en ny leveransbil.

När Dagligvarunytt i våras rapporterade om butikens starka ökning av e-handeln sa Fredrik Holm att ”Det är trångt och det börjar bli bökigt i butiken. Vi har matkassar utspridda lite här och var”.

Nu kan matkassarna i stället hanteras och plockas i den separata e-handelscentralen. Kunderna kan få kassarna hemkörda eller välja att själva hämta i anslutning till butikens nya online-parkering.

– Det här förenklar så otroligt mycket för oss, säger säljledaren Julia Danberg till Arbetarbladet.

Fredrik Holm säger till tidningen att satsningen är nära på avgörande för butiken att kunna konkurrera i framtiden. 

– Det här var väldigt viktigt för oss. Om vi inte hade gjort det här hade det lämnat oss kvar på perrongen och det vill vi inte, säger han.

Satsningen kommer att landa på cirka 3,5 miljoner kronor, något över budget efter bland annat tillkommande markarbete, förstärkning av taket och nytt avlopp. Den nya butiksdelen, som är i full drift redan nu, blir formellt klar i början av nästa år. 

– Nu börjar vi och avslutar plockvarvet här inne. Allt är samlat på ett ställe och det känns så bra, säger Julia Danberg till Arbetarbladet.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketLogistik

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.