Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Omorganisation: Han håller i taktpinnen när Coop vill öka farten digitalt

Publicerad: 14 januari 2022, 09:13

Lennart Byström blir chef för det nya affärsområdet Digital och IT hos Coop.

Coop vill öka takten digitalt. Som ett led i det slås affärsområdena Digital och IT samman till ett. Lennart Byström, som i november plockades in som tillförordnad IT-direktör, kommer att leda den nya avdelningen.


Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

LÄS MER: Coop plockar in IT-direktör – när de stora projekten ska ros i hamn

– Vi har i dag ett starkt digitalt erbjudande. De senaste åren har vi lanserat flera innovativa digitala tjänster och i dag är vi en av pionjärerna i Sverige. Samtidigt har vi kontinuerligt satsat på vår IT-infrastruktur, vilket öppnat upp möjligheter för oss att utveckla våra digitala färdigheter. Med den nya avdelningen Digital och IT tar vi nu nästa steg och ökar takten ytterligare, säger Marie Nygren, tillförordnad vd för Coop Sverige. 

Med den nya avdelningen ser Coop en möjlighet att snabbare kunna möta behov hos kunder och medlemmar. 

Samtidigt stärks IT-förmågan och det skapas ett nav för en gemensam IT-struktur för hela Coop Sverige. 

– Vi har redan i dag en ledarposition inom området och kommer att fortsätta arbeta med att utveckla och ta fram nya tjänster och lösningar som kommer att förstärka vårt erbjudande ytterligare både för medlemmar och kunder, men även för våra kolleger i butik. Innovationskraften inom kooperationen och Coop är stark, och det har vi bevisat under flera års tid, säger Lennart Byström i en kommentar. 

Den nya organisationen träder i kraft 1 mars. Amer Mohammed, som i dag är direktör för affärsområdet digital, fortsätter som digital chef tills vidare. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev